Ana Sayfa Projelerimiz Eğitim Destek Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerine Yoğun İlgi

Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerine Yoğun İlgi

2013-2014 Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Denizli Belediyesi tarafından açılan Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerine olan ilgi giderek artıyor. Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezine kayıt yaptıran mahalle sakinleri bu merkezlerin çocuklarının ders çalışmaları adına önemli ve başarılı bir çalışma olduğunu ifade ediyor.
   2013-1014 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Denizli Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Bilgi Evi ve Kurs Merkezlerine olan yoğun ilgi artarak devam ediyor. Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'ne çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde etüd merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Okula giden 2. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik hizmet veren etüd merkezlerinin özellikle öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını kaydeden Karaman Mahallesi sakinleri Denizli Belediyesi'nin bu çalışmasının da oldukça verimli bir çalışma olduğunu ifade ediyor.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 2013-2014 Eğitim Yılı'nın tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.
   Eğitimin sadece bir kuruma bırakılamayacak kadar kutsal bir görev olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi:
   'Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin emin ellerde olması için eğitime gereken desteği vermeliyiz. Bu kapsamda eğitim bizim işimiz değil demeden her türlü desteği verdik vermeye de devam ediyoruz. Bilgi evleri ve kurs merkezlerimiz aracılığıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgiyle donatıyoruz. Çocuklarımız bilgi evi ve kurs merkezlerinde sağlıklı ve temiz bir ortamda ödevlerini yaparken kötü alışkanlıklardan da uzak durarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Bu merkezlerimiz, çocuklarımıza daha iyi şartlarda ders çalışma ortamı sunulması ve sosyal aktivitelerle kendilerini geliştirmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler ve öğrencilerimizin yüksek standartlarda eğitilmesi bizler için oldukça memnun edici bir durum. Çocuklarımız ve gençlerimiz için daha yeni ve daha başarılı projelerimiz bundan sonra da artarak devam edecek' dedi.
   -Rekor Başvuru-
   Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı da, bilgi evlerinden 2. ve 8. sınıflar arasında öğrenim gören öğrencilerin yararlandığını kaydederek, 'Öğrencilerimiz, okul dışındaki boş zamanlarını öğretmenler gözetiminde arkadaşlarıyla birlikte merkezimizde değerlendiriyor. Geçen yıl Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi için 500 form dağıtılmış ve 300 öğrencimiz bilgi evimizden yararlanmıştı. Bu yıl ise 750 form dağıtıldı ve hala vatandaşlarımız form alıyor. Bu yıl da 300 öğrencimiz bilgi evimizden yararlanmaya başladı. Merkezde, öğrencilerin ders çalışabilecekleri son derece modern sınıflar, sosyal faaliyetler ve oyun için özel hazırlanmış 1 salon, bilgisayar odası öğretmen odası, kütüphane ve yemekhane yer alıyor' dedi.


+90 (258) 280 20 20     +90 (258) 280 29 99     denizli@denizli.bel.tr
denizlibuyuksehirbelediyebaskanligi@hs01.kep.tr